Boek(en) over functioneel trainen

Functioneel trainen

Tot op heden is er nog maar weinig gedetailleerde informatie te vinden over ‘functioneel trainen’, tenzij de websites van een aantal personal trainers of medische zorgverleners. Zo zien we nog vaak dat het gebruik van een fitbal of een Bosu – board automatisch wordt gezien als ‘functioneel trainen’, terwijl dit slechts een trainingstool is binnen het geheel van fysieke activiteit, en voor sommige sporten … zelfs niet functioneel is.

Functionele krachttraining voor voetbal

Voor de leken onder ons ziet ( en voelt ) het gebruik van allerlei ‘onstabiele’ materialen er in elk geval attractief uit, en dat is het ook, anderszijds mag ons dit niet afleiden van de realiteit. Zo hebben ze hun nut in het aanvuren van zenuwstelsel en ook hormonale effecten, wat de ‘afslankers’ onder ons zeker ten goede komt.

Opleiding : ‘Blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit’

De professionele sporter en de recreant die het maximale uit zijn/haar training wil halen, heeft nood aan ‘het beste dat er is’ … en functioneel trainen kan daarbij een grote hulp zijn.

Aangezien er steeds meer begeleiders in de materie gaan, zien we ook steeds meer progressie in de manier waarop de trainingen gegeven en gevolgd worden, wat enkel een goede zaak betekent voor de sporter. Anderszijds zien we te weinig ‘finesse’ in de opbouw, worden functionele oefeningen met minder functionele oefeningen afgewisseld en is er nog aardig wat tegenstrijdigheid omtrent topics zoals : stretchen, stabilisatietraining, sportspecifiek trainen, …

Boek(en) over functioneel trainen

Er is aardig al wat Engelstalige informatie op de markt, al hebben we op dit moment nog niet echt een boek gevonden wat een handleiding kan zijn voor de gezondheidsprofessional of sporter die zich verder wil verdiepen in de materie van het ‘functioneel trainen’. Aangezien functioneel trainen een voordeel is in blessurepreventie, performance training maar ook revalidatie zal het de bedoeling zijn om specialisten in verschillende disciplines samen te krijgen om te komen tot een ‘holistische’ benadering. Die specialisten aan ‘hetzelfde zeel’ laten trekken is vast de zwaarste opdracht in het creeëren van een compleet en bruikbaar boek.

Op de Nederlandstalige markt is er bij ons weten nog helemaal geen kwalitatieve handleiding in het functioneel trainen en dat is de reden dat ‘BewegingInPraktijk’ en ‘Act2Prevent’ er een gemeenschappelijk doel van maken voor 2012. De kans is reeël dat het niet stopt bij 1 boek en dat we de boeiende materie gaan opsplitsen naargelang de sport of aktiviteit. We zijn nu reeds gestart met de voorbereidingen en brengen specialisten samen om een uniek produkt op de ‘fitness-markt’ te brengen. Bedoeling is om logische, verstaanbare en bruikbare informatie en voorbeelden te delen met onze lezers.

Blessurepreventie en betere sportprestaties dankzij ‘functioneel stretchen’

We zijn niet alleen op zoek naar die ‘specialisten’ maar ook naar de feedback van sporters die reeds de ervaring hebben gehad in het functioneel trainen, of personen die snakken naar verduidelijking in die materie en hun vragen beantwoord willlen zien in ons boek.

Stel hier je vragen of deel je feedback … of contacteer ons indien je denkt een meerwaarde te kunnen brengen naar onze lezers.

Over act2prevent

Kinesitherapeut & personal trainer van opleiding, gek op persoonlijke ontwikkeling en sporten. Mijn passie is voetbal en andere balsporten. Hou van duiken en genieten van het leven. Sinds eind 2014 gestart met een eigen voetbalschool voor talentvolle spelertjes geboren in 2008 en later. Wij bieden met de voetbalschool extra trainingen aan tijdens 'vrije' momenten net als een complete 'interne' opleiding.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s