Voetbalopleidingen voor duiveltjes trainers

Waarom een specifieke trainersopleiding voor ‘duiveltjes’?

In 2012 starten we met het opzetten van opleidingen voor voetbaltrainers die zich verder willen specialiseren in het trainen van beginnende voetballertjes met een leeftijd tussen 5 en 8 jaar, die we ‘duiveltjes’ noemen ( de allerjongsten van 4-5 jaar worden ook soms ‘hummeltjes’ genoemd ).

We menen dat er in deze leeftijdscategorie te weinig ervaren voetbaltrainers zijn die hun passie en engagement kunnen omzetten in het nodige rendement waarover deze ‘duiveltjes’ ( officieel juniores F ) potentieel beschikken.

Tevens zien we in ons huidige voetbal ook erg weinig ‘specialisten’, in het opleiden van jonge voetballertjes, die bereid zijn hun talent te gebruiken in het trainen van duiveltjes, mogelijk omdat het interessanter lijkt om oudere spelers te begeleiden …of omdat voetbalclubs meer aandacht besteden aan oudere jeugdspelers dan aan het leggen van de essentiële basis. In het buitenland heeft men al enige tijd professionele jeugdtrainers vanaf 14-15 jarigen, we kunnen alleen maar hopen dat deze professionalisering zich doorzet tot de allerjongsten, waar een unieke basis kan gelegd worden.

Op die manier geven we een positief signaal in het jeugdvoetbal dat de duiveltjes niet op de laatste plaats komen en dat de voetbaltrainers bij die categorie minstens even belangrijk zijn als hun collega’s bij de oudere leeftijdscategorieën.

Op dit moment zien we bij de ‘duiveltjes’ vaak onervaren trainers die nog alle hulp kunnen gebruiken om hun eigen potentieel en dat van hun spelertjes optimaal te benutten op een creative manier. Met deze trainersopleiding is het ons doel om de gedreven en geëngageerde duiveltjestrainers bij te staan in hun ontwikkeling en tegemoet te komen aan het magere aanbod van voetbalspecifieke trainersopleidingen van onze allerjongste ‘toppertjes’ !

Voetbal DVD : ‘Blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit’

Het specifieke van duiveltjestraining : Sponsjes !

Duiveltjes zijn geen ‘kleine volwassenen’, al moeten we dit in een verschillende context zien. We zijn er zelfs van overtuigd dat het potentieel van deze kinderen veel hoger ligt dan dat van de volwassene, en dat ze een enorme capaciteit hebben om nieuwe dingen aan te leren en creatief naar oplossingen te zoeken, tenminste als hun mogelijkheden en kwaliteiten benut worden. Anderszijds zien we in de praktijk te vaak dat onze beginnende spelertjes getraind worden zoals volwassen, zoals opwarmingen zonder bal, met meer nadruk op passenspel dan op individuele basistechniek en creativiteit. Een zekere conscensus omtrent het opleiden van 5 tot 8 jarige voetballertjes dringt zich op en we hebben specialisten nodig die een enorme invloed kunnen hebben op het opleidingsniveau binnen het jeugdvoetbal. Onze ervaring leert ons dat het aanbieden van de beste oefenvormen aan deze ‘sponsjes’ een boost aan vaardigheden ontwikkelt die het kind alsmaar meer FUN bezorgt in zijn/haar favoriete sport.

Conscensus of discussie?

Over het meest populaire spelletje te wereld kunnen we urenlang discussiëren met toppers in hun discipline, maar meningen lopen vaak uiteen en mogelijk is er geen ultieme waarheid. Via de trainersopleiding is het de bedoeling om onze expertise ivm. duiveltjestrainingen te delen met de deelnemers, en een discussie te voeren/openen omtrent deze belangrijke topic, met de bedoeling om het niveau van ons duiveltjesvoetbal op te krikken. Meer info over de trainersopleiding

 

Functioneel stretchen voor (jeugd)voetballers

Via ons blog kan u alvast je mening, expertise en ervaringen delen

Over act2prevent

Kinesitherapeut & personal trainer van opleiding, gek op persoonlijke ontwikkeling en sporten. Mijn passie is voetbal en andere balsporten. Hou van duiken en genieten van het leven. Sinds eind 2014 gestart met een eigen voetbalschool voor talentvolle spelertjes geboren in 2008 en later. Wij bieden met de voetbalschool extra trainingen aan tijdens 'vrije' momenten net als een complete 'interne' opleiding.
Dit bericht werd geplaatst in Opleiding voor voetbaltrainers en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s